Despre compania NEODENT®


Poză istorie implanturi dentare Neodent

 

Neodent- a doua cea mai mare companie de implanturi dentare din lume (după Straumann) furnizează o gama largă de produse și servicii, contribuind zilnic la crearea de noi zâmbete.

Anual, sunt vandute milioane de implanturi dentare, către peste 45000 de medici dentiști din zeci de țări. De asemenea, Neodent oferă și soluții educaționale internaționale, prin cursuri axate pe hands-on-uri și protocoale de încarcare imediată.

Fondată în 1993, compania Neodent are o experiență de peste 25 de ani în proiectarea, dezvoltarea și producerea de implanturi dentare și componente aferente. Succesul se datorează filozofiei de bază a companiei- producerea de soluții de implantologie dentară testate și de calitate, dar în același timp accesibile unui număr mare de pacienți.

Anul 2015 a marcat un obiectiv impresionant, Neodent reușind să vandă, pentru prima data, peste un milion de implanturi dentare intr-o singură țară (Brazilia), devenind prima țară din lume ce a atins volumul de un milion de implanturi dentare vândute într-o singură țară.

în prezent, prezența internațională este în plina expansiune, existând subsidiare în Franța, Statele Unite, Chile, Canada, Brazilia, Bueonos Aires, Argentina, Columbia, precum și o rețea vastă de distribuitori.

În România, Neodent este importat și distribuit prin IMPLANT DIVISION SRL (de asemenea unic importator și distribuitor al implanturilor dentare Straumann).Istorie

 

2015 - În urma unei achiziții de 100% anticipată, Neodent devine parte a Straumann Group. Compania îsi menține independența și sediile din Curitiba, sedii ce sunt de asemenea comune cu cele ale Straumann Group pentru operațiunile din America Latină. Procesul de extindere internațională este astfel potențat exponențial. Cele două companii îsi combină operațiunile in Mexic, pentru a coordona subsidiarele din America Centrală, sunt dechise filiale în Columbia, pentru a coordona subsidiarele din Ecuador, Peru și Venezuela, iar alte filiale sunt de asemenea dechise în Argentina, pentru a coordona Chile și Uruguay.
 

 

 
2014 - Echipa Straumann se reunește cu echipa Neodent și o noua structură organizațională este alcătuită în decembrie. Procesul de extindere internațională a companiei Neodent este accelerat o dată cu deschiderea subsidiarei din Statele Unite, unde a fost obținută și aprobarea FDA (Administrația pentru Alimente și Medicamente) pentru comercializarea pe piața Americană.

 

2013 - Neodent sărbătorește douăzeci de ani de la înființare. A fost o călatorie extraordinară, unde fiecare pas făcut, fiecare proiect lansat, și fiecare detaliu perfecționat pentru a fii în acord cu valorile companiei de excelență si inovație. Implantologia dentară a crescut și a cucerit noi zone și tehnologii; Neodent a participat la toate etapele pieței, participând activ la această evoluție, și intotdeauna oferind clienților și pieței tot ce avea mai bun de oferit.
Poză istorie implanturi dentare Neodent

 

Poză istorie implanturi dentare Neodent
2012 - Straumann, liderul internațional în domeniul implantologiei, cumpără o parte de capital de la Neodent, punând astfel bazele unui important parteneriat științific și comercial.

 

2009 - După câteva etape de extindere, After several stages of expansion, parcul industrial Neodent's ocupă o suprafață de 14000m², aflându-se pe o proprietate de 50200m². Liniile de producție sunt echipate cu cele mai moderne mașinării și intrumente digitale de control al calității de înaltă precizie, garantând astfel potențialul inovator al companiei, precum și capacitatea ridicată de a dezvolta produse din domeniul implantologiei orale. Având peste 300 de angajați lucrând în trei schimburi, Neodent produce cu mândrie și făra întrerupere peste 1000 de produse diferite, de la implanturi dentare, la componente și accesorii protetice, la instrumente chirurgicale.
Poză istorie implanturi dentare Neodent

 

Poză istorie implanturi dentare Neodent
2006 - Neodent își deschide primul sediu internațional, în Lisabona, Portugalia.

 

2001 - Fabrica începe procesul de extindere.
Poză istorie implanturi dentare Neodent

 

Poză istorie implanturi dentare Neodent
1998 - Neodent se mută în sedii proprii, de asemenea localizate în Santa Felicidade, și are de asemenea și altă realizare importantă: devine prima companie Braziliană de implanuri dentare ce este distisnă prin recunoaștere din partea Ministerului de Sănătate.

 

1997 - Divizia industrială, compusă din nouă angajați si din aparatură CNC modernă, a fost mutată într-o locație din districutl Santa Felicidade.
Poză istorie implanturi dentare Neodent

 

Poză istorie implanturi dentare Neodent
1993 - Neodent a fost fondat, cu un singur angajat, și a fost aflat într-o modestă cladire din Mercês, Curitiba (Paraná), fabricând implanturi dentare și instrumente de implantologie și protetică.

 

1991 - "Este oare posibil să fabrici zâmbete?" - Aceasta a fost intrebarea care i-a propulsat pe fondatorii Neodent, Dr. Clemilda Thomé și Dr. Geninho Thomé, încă de la început, când Dr. Geninho Thomé a pornit munca de cercetare în domeniul implanturilor dentare, având ca scop obținerea unui nivel de calitate la nivelul implanturilor dentare importate, ceea ce pe plan local reprezentau singura opțiune la vremea respectivă. Dorința dumnealui a fost de a face costurile mai accesibile și de a simplifica tehnicile chirurgicale ce erau folosite atunci.
Poză istorie implanturi dentare Neodent